[...] organizm. Nie bez powodu nawet pionier medycyny niekonwencjonalnej G.P. Małachow poleca wysiłek do tego siłowy jako doskonały sposób na usprawnienie procesów oczyszczających jakie dokonują się w organizmie każdej minuty naszego życia. Jeśli dołożyć do tego zdrowy tryb życia, takie procesy związane z produktami rozpadów mają miejsce przez [...]
[...] niż to co normalnie tj.: -Rano od 6 do 8 skibek chleba z serem szynką ketchupem/majonezem -W międzyczasie powtórka ze śniadania + słodkie - batony, chipsy, drożdżówki, jakieś gazowane kolorowe picie -Obiad pół talerza ziemniaków, do tego byle jakie mięcho w sosu składającego się przynajmniej z 20% tłuszczu lub inne tego typu rzeczy -Znowu [...]
[...] ba nawet mogą przyspieszyć proces utraty tłuszczu. Spożywając 100 gram węglowodanów, można palić się tłuszcz z brzucha a tym samym zmaksymalizować anaboliczne możliwości, jakie daje okres po-treningowy -> tzw. okno anaboliczne. Ponadto, jeśli masz limit do 100 g węglowodanów, na co dzień, nie ma powodu, by unikać takich ważnych produktów jak [...]
[...] preparaty farmaceutyczne, które zamiast nas mają zrzucić zbędne kilogramy. Po dwóch, trzech miesiącach ich stosowania wracamy do nadwagi, nie zdając sobie sprawy ze szkód, jakie poniosły wątroba, trzustka czy żołądek. -A co z modnymi sposobami, polegającymi na łączeniu diety 1000 kalorii i ćwiczeń na siłowni? -Jak piszę w swojej książce, taka [...]
[...] nia bylby chyba moment przyjecia carbo a aminokwasami lub potreningowo... wiec raptem 3 porcje tygodniowo mialy optymalne warunki wchlaniania gdyby ktos raczyl mie zapytac jakie suple podac do testu - nie byloby tam kreatyny, bo dopiero co skonczyl test Treca z kreatyna i spalaczami ciekawe ktory mądrala po cyklu kreatyna plus spalacze nie [...]
[...] 0%, polędwicę miodową z indyka i napój 0 kcal. Najlepsze do babki podchodzę zalany potem i mówię "Jakie makro to ma?" a ona "To jest polędwica" %-) na to ja "No wiem, ale jakie to ma makro, białko, tłuszcze i węglowodany na 100g produkty, pani pokaże opakowanie" "A po co to panu, dobra jakość, pyszna polędwiczka w dobrej cenie" no kurfa }:-( i [...]
volvo93 - si czytalem to wczesniej ten minus (miedzy innymi) ze nie jest podane jakie osoby braly udzial w badaniu czy byly to osoby otyle? czy moze osoby z szybkim metabolizmem,wysportowane,z dobra wrazliwosca na insuline jaki wplyw mialoby stle wprowadzenie tego w zycie 99,9% badan konczy sie wnioskiem ze nalezy spozywac (po treningu) [...]
[...] 6-10 g DHA i EPA (najbardziej aktywne omega 3 w tranie). Z drugiej strony, takie stymulanty jak efedryna i kofeina mogą obniżać wrażliwość na insulinę, wobec efektów jakie wywierają na metabolizm. Ponadto, dieta niskowęglowodanowa, i wysokotłuszczowa które stały się bardzo popularne również mogą prowadzić do obniżenia wrażliwości na [...]
[...] wiedza w tym temacie jest na tyle mała, ze jedząc kalorycznie więcej popełnia te same błędy (nikt świadomy nie jadł by w ten sposób)czym de fakto pogłębia tylko zniszczenia jakie taka dieta powoduje. Stąd, zapewne, problemy z tłuszczem, mięśniami i hormonami na jakie już Martucca zwróciła uwagę. Dieta jest klasycznym przykładem jakie błędy [...]
[...] innych posiłkach powinna występować przewaga tłuszczy nad węglowodanami pochodzącymi z warzyw i owoców P.S Wiecie jak zmienić temat dziennika ? Aha, no i co sądzicie o moim facie ? - tragedia , czy może jeszcze nie jest tak źle... No i jakie treningi byście mi polecili oprócz tej ZUZY rock ? Zmieniony przez - Moni88 w dniu 2011-02-07 20:11:51
[...] Very posible is, that some information will be repeated from first article. I'll try to constantly complement it. Mój angielski jest bardzo słaby, więc będę tłumaczył jakieś artykuły z angielskiego by się podszkolić. Bardzo możliwe, że nie które informację będę się powtarzać z pierwszego artykułu. Będę starał się cały czas uzupełniać [...]
www.glycemicindex.com Tłumaczenie dobre nie jest, mam nadzieję że już jutro, pojutrze wrzucę dalszą część. What are the Benefits of the Glycemic Index? Eating a lot of high GI foods can be detrimental to your health because it pushes your body to extremes. This is especially true if you are overweight and sedentary. Switching to eating mainly low [...]
[...] wykorzystuje glikogen, czyli węglowodany ! Nigdy nie jest tak ze tylko tłuszcz. Jeżeli nie wykorzysta węglowodanów to zacznie pobierać z aminokwasów z mięśni, lub tych jakie dostarczymy. Ale pobieranie energii z aminokwasów jest nie korzystne ! Powstaje mało energii a na dodatek zakwasza się organizm ! Po drugie już w tedy nie wykorzystam [...]
[...] wykorzystuje glikogen, czyli węglowodany ! Nigdy nie jest tak ze tylko tłuszcz. Jeżeli nie wykorzysta węglowodanów to zacznie pobierać z aminokwasów z mięśni, lub tych jakie dostarczymy. Ale pobieranie energii z aminokwasów jest nie korzystne ! Powstaje mało energii a na dodatek zakwasza się organizm ! Po drugie już w tedy nie wykorzystam [...]
[...] się szczególny nacisk na rozwój masy mięśniowej, zwiększona podaż białka jest jak najbardziej uzasadniona. Fakt ten nie usprawiedliwia jednak pewnych żywieniowych dewiacji, jakie można zaobserwować, zwłaszcza u osób uprawiających kulturystykę amatorsko. Zapotrzebowanie na Białko Mięśnie zbudowane są z białka i taka wiedza często wystarcza [...]
Witam! Sorki wszystki ze wtrącam sie w zażartą dyskucje ale mam pytanie: chcę kupić jakieś suplementy, tak do 70-80 pln, na jeden cykl, co polecacie, i jezeli kreatyne to jaką i jakiej firmy. moja sytuacja wyglada beznadziejnie: mimo cwiczen w warunkach piwnicznych: prosta ławka, sztanga hantle i łącznie 30 kg odważników, bez specjalnej diety, tzn [...]
Tail: jesteś rozbrajający (pozytytywnie) pozwól że zacytuję: "Jeżeli będziesz miał dziewczyne :) i bedzie cie codzinnie całowac w to samo miejsce..." tail zależy jakie to by było miejsce chociaż fakt znudziłoby się ... RuBCAJS: Po pierwsze białko pełni rolę w budowniu jakościowej masy mięśniowej (dlatego zależnie od rodzaju treningu [...]
[...] Temple University School of Medicine's Department of Physiology (wydział fizjologii). Mam także certyfikat specjalisty ds odżywiania American College of Nutrition. MM: W jakiej jesteś obecnie formie? DE: 55 lat, 89kg, 5.5% tkanki tłuszczowej. Moim ulubionym sposobem poważnego spalania kalorii jest noszenie 40 funtowej (18kg) [...]
[...] hormonu anabolicznego jakim jest insulina. Każdy kto odnajdzie wiedzę kierowania tym hormonem osiągnie pożądany cel. Regulowanie insuliną zależy od rodzaju węglowodanów jakie spożywamy, natomiast to czy osiągniemy pożądane przyrosty mięśni bez tkanki tłuszczowej to wzajemne proporcje między białkami , tłuszczami i węglowodanami oraz [...]